Právě je stř 21. srp 2019 13:31:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: pát 02. pro 2016 9:03:51 
Offline
TOP TEN CSPC
TOP TEN CSPC
Uživatelský avatar

Registrován: úte 22. črc 2014 23:11:22
Příspěvky: 2833
Bydliště: Praha
Passat: B5.5 4motion
Staci nechat viset masku a je to v pohode :) ja mam ted problem, ze se mi nedari vysroubovat jeden ze sroubu co masku drzi :(


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
Passat B5.5 TDI 4motion ´03, EGR OFF, MAF OFF


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: ned 04. pro 2016 9:59:53 
Offline
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Registrován: stř 30. lis 2016 8:02:48
Příspěvky: 4
Passat: B6
Tady borec říká, že to jde bez demontáže nárazníku. Asi to vyzkouším.
https://www.youtube.com/watch?v=pRtAU3IuTcw


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: ned 12. bře 2017 13:49:36 
Offline
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Registrován: stř 20. led 2016 18:08:19
Příspěvky: 1
Passat: C3
Zdravím.
Pustil jsem se do opravy Xenonu s výbojkou D1S na Passatu C3 2006. Nabídky opravářů v okolí mě fakt finančně neoslovily.

O co jde.
V servise jsem si nechal vyměnit výbojku a po ujetí asi 200 km v dešti, mi světlo opět zhaslo.
Servis oznámil špatnou "řídící jednotku" xenonu a možná výměna celého světlometu něco kolem 10.000Kč z bazaru. Takže rok jezdím s jedním světlem a zkouším ušetřit. No nedaří se :D

Takže jsem se do toho pustil sám.
Světlomet mám na stole rozdělaný. Bohužel se mi nepodařilo na celém internetu nalézt nějaké elektrické schéma. Ani pro auto, ani pro xenonový celek, ani pro jednotlivé komponenty.
Kdyby jste někdo tímto disponoval, budu rád za poskytnutí.

Na zapalovači výbojky (3D0907391B Valeo 4pin) byl očividně opálený kabel.
Po demontování jsem objevil vypálený kus kuprexitu se součástkami.
Příčinu jsem objevil v prasklém plastu světlometu, tudíž se tam dostala voda a ta způsobila zkrat.

Výbojka D1S se startuje kolem 24kV a přesně v tom místě, kde se takové napětí přivádí k výbojce je to celé vypálené.
Po mikroskopickém zkoumání jsem zjistil hodnoty odporů i diod, ale zbyl mi jeden kondenzátor, a jeho hodnotu neznám. Nevím přesně, jakou v tom obvodu hraje roli, ale nejspíše blokovací.
Každopádně to je SMD X7R.

Závěr.
Už vím, že není třeba shánět celý světlomet, protože se dá bez problémů sehnat jen zapalovač (ballast Valeo 3D0 907 391 B). Výměnu zvládne opravdu každý.
Protože trošičku fušuji do elektroniky, láká mě opravit si i vnitřek ballastu sám.

Ocením každý příspěvek, který mě může poposunout dále. Schémata, zkušenosti, nebo třeba hledanou hodnotu kondenzátoru, který se dá na zdravém ballastu změřit.
Prosím neposílejte mě do servisů... díky a všem přeji krásný den!


Přílohy:
xenon 000.jpg
xenon 000.jpg [ 869.86 KiB | Zobrazeno 453 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2019 8:55:29 
Offline
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Registrován: pát 08. úno 2019 8:18:11
Příspěvky: 4
Passat: B6 125KW BMR
Dobrý den,
Mám vw passat BMR s bi xenonem s natačením . Jedno natačení ale nefunguje háže mi to chybu i na PC. Rozdíl mezi dálkovým a blizk. není žádný felda svítí lépe.
Jde vyměnit motorek ? Mám obavu že jsou i xenon. výbojky už hotové denní to totiž nemá.
Díky za rady :)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2019 17:47:00 
Offline
Moderator
Moderator
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08. říj 2013 15:42:54
Příspěvky: 2841
Bydliště: Jeseník
Passat: Ne
Ahoj jdou vyměnit výbojky nejlépe koupit alza nebo auto kelly tam je zaručeně originál. Ale nevím náhodou jestli nemyslíš odbočovací světlo tam je myslím že H7. Jinak když máš origo tak je světlo dobré.

Odesláno z mého Google Pixel pomocí Tapatalk

_________________
Obrázek
Obrázek
Facebook
Google+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2019 17:49:19 
Offline
Moderator
Moderator
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08. říj 2013 15:42:54
Příspěvky: 2841
Bydliště: Jeseník
Passat: Ne
https://m.alza.cz/auto/osram-xenarc-ori ... 092897.htm
Třeba tady.

Odesláno z mého Google Pixel pomocí Tapatalk

_________________
Obrázek
Obrázek
Facebook
Google+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: pát 08. úno 2019 21:15:16 
Offline
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Registrován: pát 08. úno 2019 8:18:11
Příspěvky: 4
Passat: B6 125KW BMR
Ahoj dnes jsme to zkoušeli a nefunguje opravdu výbojka , motorek zatačení do stran ( nebo vybočování světlometu ) asi funguje ( při startu zacvičí )
Ta osram není levná ale asi má smysl oproti nějáké no name za 500 že ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: sob 09. úno 2019 5:29:45 
Offline
Člen Passat CLUBU
Člen Passat CLUBU
Uživatelský avatar

Registrován: ned 02. čer 2013 10:22:56
Příspěvky: 2330
Bydliště: Velká Bystřice
Passat: 1.9tdi pd 96kw
Na tomhle bys zrovna šetřit neměl, pokud chceš svítit. Toť můj názor.

Odesláno z mého D6603 pomocí Tapatalk

_________________
Vw Passat 1.9TDi(AVF-96KW),EGR-Off
..."ExlusiveEdition"...
...Highline,DSP,PDC...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: sob 09. úno 2019 7:57:45 
Offline
Moderator
Moderator
Uživatelský avatar

Registrován: úte 08. říj 2013 15:42:54
Příspěvky: 2841
Bydliště: Jeseník
Passat: Ne
Pokud zacvičí při startu je chyba jinde řekl bych že je chyba v jednotce. Když otáčíš volantem rozsvítí se ti přisvícení?
K těm výbojkám ona levná Čína ti může poškodit i parabolu. Takže se to opravdu nevyplatí.

Odesláno z mého Google Pixel pomocí Tapatalk

_________________
Obrázek
Obrázek
Facebook
Google+


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: BI-Xenon
PříspěvekNapsal: sob 09. úno 2019 16:24:04 
Offline
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí

Registrován: pát 08. úno 2019 8:18:11
Příspěvky: 4
Passat: B6 125KW BMR
Zkoušel jsem to a jen se pohne ale nesvítí nikdy ta druhá svítí. Na palubce mi svítí značka světel otázka teda co je špatné jestli jednotka nebo xenon . Když bych opasl co píše auto při startu o chybě pomuže to ?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 42 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Založeno na phpBB® Forum Software © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz